Beeldspraak in Domburg

poster fototentoonstelling Marjan de Kort 2008
ontwerp Marieke van der Perk

‘Beeldspraak’ is de titel van mijn allereerste fototentoonstelling. De eigenaren van Aparthotel Bommeljé in Domburg nodigden mij uit om in het hotel te exposeren. De Bommeljé’s werken al jaren met deze formule. Elke paar maanden stellen zij beeldend kunstenaars in de gelegenheid om de publieksruimtes van het hotel aan te kleden met hun werk. Het hotel wil kunstenaars hiermee een platform bieden voor publiek en tegelijkertijd zelf profiteren van een wisselende aankleding van het bedrijf én wisselende bezoekers.

Van 1 juni tot 1 december 2008 toont het hotel een selectie van mijn werk, dat zich behalve door intensiteit, kleur en kracht vooral kenmerkt door lijnen, vormen en fragmenten. Die elementen samen vertellen een verhaal en bieden vaak een verrassende kijk op het onderwerp. Vandaar de titel ‘beeldspraak’.

Waar ik zelf de foto heb gemaakt en die heb bewerkt in duotoon, werd de poster ontworpen door grafisch ontwerper Marieke van der Perk. Later dat jaar nomineerde het publiek de poster met een derde plaats in ‘We hangen’, de jaarlijkse ontwerpwedstrijd voor affiches van het Centrum voor Beeldende Kunst Zeeland.