Ontmoetingen aan de wilde kust

Hoor, hoor, het is af! Wat is af? Het manuscript van mijn boek is af. Heb ik een boek geschreven? Jazeker! Hoewel, eigenlijk meer een bundel. Een bundel met waargebeurde levensverhalen van Surinamers in Nederland en Nederlanders in Suriname. Verhalen over vragen en problemen waar mensen mee worstelden en die maar al te vaak een gevolg waren van slavernij en kolonialisme. En dat soms nog steeds zijn. Verhalen die mensen met mij deelden tijdens ontmoetingen op mijn zoektocht door Suriname naar de voetsporen van familieleden.

Wortels van mangrovebomen aan de oever van de Surinamerivier

Stuk voor stuk verhalen over gedeelde levens aan beide kanten van de geschiedenis en een zoektocht naar verbinding met de overkant. Hun zoektocht bleek ook mijn zoektocht en werd uiteindelijk een fascinerende ontdekkingsreis. Niet zwart, niet wit, maar in kleur.

De titel? Die houd ik nog even geheim. Nu eerst met de adviezen van mijn redacteur – dank Kathy Mathys voor je deskundige kritiek en enthousiaste begeleiding – op zoek naar een uitgever. Wordt vervolgd…!